un present feixista

Després de les passades eleccions, he sentit parlar força de Josep Anglada i el seu partit Plataforma per Catalunya. En tots els casos hi havia en les paraules més o menys consternació pels bons resultats que ha obtingut el partit (i dic bons perquè se m'entengui; que si fos per mi, un bon resultat hauria estat que no hagués obtingut cap regidor). I és que, si bé la malaurada notorietat d'aquest individu no és recent, sembla ser que augmenta amb cada convocatòria electoral.

Quan vaig començar a sentir-ne parlar vaig pensar que aquest home i el seu partit tenien els dies comptats en el panorama polític del pais. Vaig veure un parell de videos i en un d'ells quedava clar que era incapaç de parlar coherentment sobre un llibre que se suposava que ell mateix havia escrit, i em va semblar que en conseqüència no mereixia més atenció perquè la cosa cauria pel seu propi pes. Però amb el temps vaig veient que pot arribar a ser motiu de profunda preocupació i font de notables problemes. Avui, a més, he vist un altre video que crec que he de col·laborar a difondre (és de fa quasi un any, però jo no l'havia vist fins avui). En el video es veu clarament que la xenofòbia d'aquest individu és només una petita part de les seves idees d'ultradreta.

I és que la característica que tothom coneix de Plataforma per Catalunya és el seu rebuig a la inmigració en general i a la islàmica en especial. I, amb tota probabilitat, això (que no cal dir que a mi ja em provoca rebuig) li ha donat molts vots. Però dubto que tots els qui han votat aquest partit sàpiguen realment a qui han votat. Això queda ben clar al final d'aquest video, filmat amb càmera oculta. Josep Anglada no només té un passat feixista. També en té un present. Diu que porta al cor el franquisme i el pollastre (l'àguila de la bandera espanyola preconstitucional) però que davant els mitjans de comunicació no li interessa dir-ho perquè per guanyar-se a la gent s'ha de disfressar de demòcrata. I ho remata dient que si fos president del govern instauraria la pena de mort al cap d'una hora.


1 comment:

Anonymous said...

A mi particularment no m'agrada gens el senyor Anglada, a més de feixista, és Franquista, quina de les dues coses més indesitjable per a mi, primer el fet de ser feixista, és negar la seva pròpia història, i és oblidar que en els anys de la postguerra el país que més va emigrar a la resta d'Europa i Amèrica, va ser senzillament Espanya.
Per què aquest senyor critica tant als immigrants? els mateixos pobles que li van donar de menjar. Per què a Llatinoamèrica hi ha tants decendientes d'espanyols? simplement perquè van emigrar i van refer la seva vida a "La terra promesa"
De la seva altra faceta pro franquista prefereixo no parlar crec que no sóc la més adequada per fer-ho (abans de res sóc antifranquista), però si crec que la societat espanyola, fins i tot té en el seu si molts profranquistes disfressats de demòcrates, crec que aquí falta la condemna oberta al franquisme, mai es va fer i no se si es farà algun dia, em dóna la impressió que els polítics alguna cosa progressistes encara té por .......

Daibel

Post a Comment