el president anuncia noves retallades

Ahir al vespre, en una breu roda de premsa en la qual no va donar gaires detalls, el president de la Generalitat va anunciar una nova retallada. A partir del proper mes de gener i abans que finalitzi març, tots els treballadors per compte aliè hauran de sotmetre's, amb caràcter obligatori, a l'amputació d'un braç. En ser preguntat sobre quin dels dos braços s'amputaria, el president va deixar la porta oberta a negociacions en aquest sentit, si bé va expressar la seva preferència per la mutilació del braç esquerre. El president va afegir que es tracta d'una retallada dolorosa però necessària.

Amb l'aplicació d'aquesta mesura es vol reduir la massa muscular dels treballadors per tal de disminuir les necessitats alimentàries del conjunt de la població. El govern creu, ha explicat el president, que així es reduirà significativament la importació d'aliments, cosa que hauria de conduir al reequilibri de la balança de pagaments del pais.

Les reaccions dels principals partits de l'oposició no s'han fet esperar. L'esquerra ha criticat durament l'anunci, si bé els diferents partits han adduit diferents motius.

El PSC considera injust que l'amputació es limiti només als treballadors per compte aliè i ha exigit que, en tot cas, es faci extensiva a la resta de la població, amb la possible excepció de banquers i polítics. A més, el secretari general d'aquest partit veu problemes tècnics per dur a terme les amputacions com a conseqüència de les retallades a la sanitat dels darrers mesos.

El president d'Esquerra Republicana, per la seva part, no veu clara la mesura, atés que als treballadors de fora del Principat que vinguessin a treballar a Catalunya amb un contracte temporal caldria aplicar-los la mesura amb caracter també temporal i limitada a la durada del contracte, amb la dificultat quirúrgica que representa la reimplantació del membre amputat.

Finalment, el secretari general d'ICV s'ha mostrat en principi contrari a la mesura pel fet que representaria una pèrdua de drets dels treballadors que impediria la reactivació de l'economia. La crítica d'aquest partit, però, s'ha centrat en el fet que l'amputació del braç comportaria problemes tècnics en un futur, com en el cas de treballadors per compte aliè que posteriorment decidissin establir-se per compte propi (perque no podrien recuperar el braç perdut) o el cas dels treballadors a l'atur (no queda clar si els és d'aplicació la mesura o no).

El Partit Popular, en canvi, ha rebut favorablement l'anunci. No obstant, ha expressat la seva preocupació per la possibilitat que alguns treballadors disminueixin el rendiment amb l'excusa de la pèrdua de l'extremitat i ha exigit l'aprovació, simultània a la mesura, d'una llei que faciliti l'acomiadament dels treballadors en aquests casos. Així mateix, el partit ha expressat que estudiarà fer extensiva l'amputació d'un braç a la resta de l'estat espanyol, a fi de no crear desequilibris territorials que poguessin afavorir només el Principat.

Ficció o futur?

3 comments:

Anonymous said...

L'amputació és, sense cap mena de dubte, una molt bona mesura on apuntar, però creiem que el President s'equivoca al escollir un braç com a membre adient. Des d'Eunucs pel Capitalisme proposem l'amputació dels testicles com a sol.lució més vàlida doncs, com és ben sabut, els treballadors només fan que tocar-se els ous.

Unknown said...

L'amputació dels testicles té, com a mínim, dos problemes. Un: la reducció de massa muscular (objectiu de la mesura anunciada) és insignificant tot i el notable inflament d'aquesta part de cos que ha experimentat la majoria de la població arran de la crisi. Dos: no és d'aplicació a les dones.

Anonymous said...

Malgrat que la proposta del President segurament aconseguiria el seu objectiu, considerem que també tindria inesperats efectes negatius associats. La convalecència del treballador comportaria un període de productivitat nul.la i de ben segur que els treballadors més pocs compromesos amb el pais fingirien dolors i molèsties per retardar la seva reincorporació a la feina. A més a més, els treballadors, ara privats d'un dels seus braços, es tocarien els ous amb la mà de l'única extremitat superior restant disponible fent caure els nivells de producció en picat.
Per contra, l'extesticulació -terme que ens agrada emprar per no crear alarmisme- té notables avantatges:
- Redueix el cost de cada intervenció, podent realitzar-se de forma ambulatòria i fins i tot, en el cas de no comparèixer el dia de l'operació, allà on els cossos de seguretat trobin el treballador.
- Fa possible la reincorporació immediata del treballador al seu lloc de treball. Únicament aquells treballadors que desenvolupin la seva tasca asseguts hauran de fer-la temporalment de genolls.
- El cost del tradicional acomiadament desapareixerà per a moltes empreses ja que molts individus, en veure que els toquen els collons si hi continuen treballant, esculliran establir-se per compte propi. Mai s'hauran vist tants emprenedors junts!

Tot i així, reconeixem encara no tenir mesures específiques a aplicar sobre la força de treball femenina, però esperem que es produeixi un important increment productiu provocat per l'assistència espontània en massa a torns de treball nocturns en esdevenir la feina la millor alternativa al sexe amb una parella amb un baix nivell de testosterona. No cal dir que aquest comportament beneficiós per a la producció es reforçaria si la mesura d'amputació s'extengués també al penis dels treballadors.

Post a Comment